Terugblik: voetbalwedstrijd GKV Assen-Zuid – NGK

Vrijdagavond 16 juni, half 8, met een waterig zonnetje.
Het was eindelijk zover, de voetbalwedstrijd tegen de NGK.
Een wedstrijd waardoor menigeen naar was uitgekeken, om een uur of 19 stonden de meeste spelers op het veld.
De selectie was divers, van jong tot oud, een ieder was van de partij.
Een serieuze warming-up werd afgewerkt om goed te kunnen beginnen aan de wedstrijd.
Daarna werd de wedstrijdbal nog getest op de keeper, en dat bleek de keeper toch te winnen.

Vol goede moed werd er dus om half 8 afgetrapt, zonder fluitsignaal maar met een jooo van de zijlijn werd er begonnen met de wedstrijd. De eerste minuten waren veelbelovend er was meteen een drang naar voren die de NGK volledig overrompelde.
Want hun dachten na hun 6-1 winst van de vorige keer wel weer even makkelijk te kunnen winnen.

Maar niks was minder waar, de spelers vanuit Assen-Zuid hadden de touwtjes volledig in handen. De tegenstander werd volledig vastgezet op eigen helft en het wachten was op het eerste doelpunt. Die liet lang op zich wachten. Pas na 20 minuten werd het eerste doelpunt gemaakt, een prachtige solo vanaf de linkerkant werd op zijn ‘Robbens’ afgemaakt, onhoudbaar in de kruising. 1-0 voor Assen-Zuid.

Vlak daarna viel ook de 2-0 en er heerste een gevoel van geruststelling aan de zuidelijke ‘kant’ van het veld. Kat in het bakkie, maar daar kwam opeens de NGK uit zijn schulp, een paar kleine speldenprikjes wakkerden hun moed aan en die moed werd beloond met de 2-1. Met nog 10 minuten te gaan tot de rust leek de 2-2 dichterbij dan de 3-1. Echter toonden de keeper en de 2 centrale verdedigers uit onze kerk hun beste beentje, en met een 2-1 stand werd er gerust.

In de rust werd er goed geëvalueerd, want waar ging het nu eigenlijk fout? De conclusie werd getrokken dat het middenveld het probleem was. Een aantal wisselingen in het team moesten zorgen voor een betere balans op het middenveld. En zo werd de tweede helft aangevangen.

De eerste vijf minuten werden doorstaan zonder kleerscheuren en het vertrouwen kwam terug in de ploeg. En dat vertrouwen werd beloond in rap tempo volgden de 3-1, 4-1 en 5-1. De buit leek binnen. En dat was ook te merken aan de bezoekers, bij een 3-1 stand dropen al een aantal supporters af in het vertrouwen dat het wel goed kwam. Bij een 5-2 achterstand besloot de NGK dat het goed was om wat jeugdige spelers te laten debuteren, want ervaring opdoen is ook belangrijk.

Maar de spanning kwam terug in de wedstrijd, met nog een halfuur te gaan kwam de 5-2 op het scorebord. De debutanten werden weer uit het team gewisseld en de NGK begon serieus druk te zetten op de zuidse defensie, maar wederom werd het beste beentje naar voren gezet en dat hielp. De 5-2 bleef op het scorebord en uit een goed uitgespeelde counter werd de 6-2 nog gemaakt. En vlak daarna kwam het signaal vanaf de zijkant dat de 90 minuten erop zaten, een goed uitgeschreeuwde: ‘Jaaaaaa klaaaaar het is tijd’ goldt als eindsignaal van de wedstrijd.

Tenslotte werd er nog een derde helft gespeeld in The Lighthouse waar onder het genot van wat glaasjes fris en wat sapjes nog nagepraat werd tussen beide teams. Het was een geslaagde avond!