LDC 2017/2018

Na het succes van de Lighthouse Dart Competitie van afgelopen jaar, willen we graag een tweede editie organiseren. We willen iets eerder beginnen dan afgelopen jaar, zodat er wat meer tijd is om alle wedstrijden te spelen. We willen beginnen op vrijdag 20 oktober met de loting voor de poule-indeling. In juni 2018 zal de winnaar bekend zijn. Opgave kan tot en met zondag 15 oktober via thelighthouseassen@gmail.com of via Arend Bosch of Remco Lagendijk.

Waar?
The Lighthouse (Oude Molenstraat 22, 9401 DC te Assen)

Wie mag er mee doen?
Iedereen boven de 16 jaar oud mag meedoen.
Wilt u/jij ook mee doen? stuur dan een mailtje naar: thelighthouseassen@gmail.com
Opgave kan tot 15 oktober.

Hoe gaat dit in zijn werking?
We willen een ‘open’ competitie organiseren, waarbij elke deelnemer zijn/haar eigen wedstrijden inplant met de andere deelnemers (via een groeps WhatsApp).
Het is de bedoeling dat de wedstrijden zoveel mogelijk gespeeld worden op de vrijdagavond/soosavond. Lukt het jou en je tegenstander niet om tegelijk op een vrijdagavond aanwezig te zijn, dan kan er op een doordeweekse avond gespeeld worden. Dit kan je zelf dus inplannen.
De competitie zal uit twee helften bestaan. In de eerste helft van de competitie word er “best of 8” gepeeld. Degene die als eerste 5 legs wint, wint de wedstrijd en krijgt 2 punten. Is de eindstand 4-4 dan is het gelijkspel en krijgen beide deelnemers 1 punt. Zo wordt een puntensysteem gecreëerd en kan er een ranglijst gevormd worden.
Nadat iedereen één keer tegen elkaar heeft gespeeld wordt de tweede helft van de competitie gestart. De laatsten in deze poules zullen afvallen. De geplaatste deelnemers worden opgesplitst in 2 groepen: de bovenste helft en de onderste helft van de ranglijst vormen aparte groepen. Aan de hand van deze twee groepen worden er twee nieuwe poules gevormd waarbij de geplaatsten nog een keer een kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Daarna zullen er na een aantal wedstrijden steeds één of twee deelnemers afvallen om vervolgens de verliezers-finale, halve finales en uiteindelijke de finale te spelen. De winnaar zal natuurlijk een mooie prijs krijgen.
Informatie over de uitslagen, ranglijst en wie de meeste 180ers heeft gegooid zal binnenkort ook weer op de site van The Lighthouse te vinden zijn. Nu bevinden zich hier nog de uitslagen etc. van afgelopen seizoen. Kijk gerust eens op www.lighthouseassen.nl.