Youth Travel Assen

Youth Travel Assen is een kleine organisatie welke d.m.v. jeugdreizen een project ondersteund in Göncruszka, Hongarije. Elk even jaar gaan we met een groep jeugd vanuit onze kerk, en andere kerken, naar dit stadje in Hongarije. Daar helpen we mee bij activiteiten voor de kinderen in die streek en ook laten we de handjes wapperen bij diverse werkzaamheden aan de schoolgebouwen en speeltuinen.

In Hongarije hebben we contact met dominee’s echtpaar Sohajda die ontzettend enthousiast bezig zijn met dit project. Dit project is het geven van onderwijs aan kinderen (en ouderen) die dit anders niet zouden krijgen omdat er geen geld voor is. Intussen beheren ze een basisschool, een kleuterschool, een boerderij en een gaarkeuken. Veel van het geld wat hiervoor nodig is wordt opgebracht door hun eigen imkerij d.m.v. de verkoop van honing. Ook worden zij gesteund door diverse kerken en scholen over de hele wereld.

Elke twee jaar proberen wij met een grote groep jeugd, ongeveer 27 personen, een reis te organiseren naar Hongarije om daar mee te werken aan dit project. Door middel van acties zoals een autowasstraat, een koningsmarkt, verkoop van paaseitjes etc. proberen we de reiskosten voor de jeugd te verminderen maar ook om een leuk bedrag aan geld mee te nemen naar Hongarije zodat we daar ook kunnen bijdragen aan dit project. In het jaar 2018 hebben we op deze manier een groot bedrag kunnen overmaken ten behoeve van de ramen in de gaarkeuken. Ook hebben we mogen bijdragen aan de inrichting van de kleuterschool.

Onze jeugdreis wordt gesteund door stichting Fundament en door de kerk van Assen-Zuid.

Voor meer info mag u bellen met 06-81454444

met vriendelijke groet,

namens YTA

Christiaan Hidding

<><

2e-proef-FUN_2019-01_februari