Over ons

The Lighthouse is eind 2012 opgericht als soos van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt van Assen-Zuid. De oude kosterswoning is flink verbouwd door jong en oud uit de gemeente, en zo omgetoverd tot soosgebouw. Het gebouw heeft een aparte voordeur en huisnummer. Het adres is Oude Molenstraat 22 te Assen. Kom gerust op de vrijdagavond langs rond een uur of 20:30 om eens kennis te maken met ons, en vele anderen zoals u. U vindt onze voordeur naast De Kandelaar, aan de kant van de (grind)parkeerplaats.

Soosgebouw is niet de enige functie van The Lighthouse. Er wordt veel gebruik gemaakt van The Lighthouse door kringen, de kinderknutselclub of het wordt afgehuurd voor een feest. Interesse of vragen over het afhuren? Stuur een mail naar thelighthouseassen@gmail.com! The Lighthouse is een stichting. Wat houdt onze stichting in?

The Lighthouse bestaat uit bestuursleden en andere vrijwilligers, allemaal afkomstig uit de kerkelijke gemeente. Deze vrijwilligers hebben verschillende taken. Ze zetten zich in tijdens soosavonden en ze organiseren verschillende activiteiten.

The Lighthouse heeft sinds 2015 de taken van de activiteitencommissie van De Kandelaar overgenomen. Het bestuur van de stichting organiseert in samenwerking met vrijwilligers uit de gemeente activiteiten voor jong en oud. Regelmatig is er een pubquiz in The Lighthouse, maar ook activiteiten zoals bowlen of een wedstrijd van het Nederlands Elftal kijken is erbij.

Het doel van The Lighthouse is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Dit geldt voor zowel gemeenteleden als niet-gemeenteleden. Iedereen is evenveel waard en dus staan wij voor elk contact open! Voel je welkom!